TWB achter op schema

Beulen liggen achter op schema

49.199 kilometer heeft de TWBtrein afgelegd op de helft van het jaar 2018.
Het doel is een ton rond te trappen. 801 kilometer komen onze Beulen op dit moment tekort.
Het zegt nog niks maar tegelijkertijd zegt het ook weer alles. Het is 2 voor 12 en onze vedettes op de velo. De achterstand zorgt in ieder geval voor genoeg onrust binnen de ploeg.

Eén van de renners die zijn mening niet onder stoelen of banken schuift is Passos. Hij is naar eigen zeggen “not amused” over het wat hij noemt “wangedrag” van zijn ploegmakkers. “Kijk als de ploeg aan het begin van het seizoen de doelstellingen bekend maakt dan weet je waaraan je begint. Ik zit op dit moment op 142.7% t.o.v. vorig seizoen. Ik hoorde aan tijdens de meeting in december niemand zeggen dat het een onmogelijk opgave is. Dan verwacht ik nu ook de volledige commitment van eenieder binnen de ploeg. Zie nu een jongen als Muse. Net papa geworden en zit nu op 132.2%. Dan ben je er mee bezig. Ik weet dat sommige nu zeggen dat ik in verhouding tot anderen binnen de ploeg nog steeds weinig kilometers maak maar je kan nu eenmaal niet van een keeper ineens een spits maken. Ik verwacht dat een aantal binnen de ploeg nu gaan beseffen dat het allemaal niet vanzelf gaat”, aldus Passos.

De Gorilla neemt het op voor zijn KOKO-maat Eckie. “Ik weet dat er vingers richting onze kopman gaan en dat vind ik onterecht. Ik weet wat hij er allemaal voor doet en laat. Dat het nu niet helemaal gaat zoals het zou moeten gaan zit hem ook niet in de koude kleren. Ik heb laatst bij de tussentijdse evaluatie van de ploeg dit ook kenbaar gemaakt. Voor de rest moeten we niet teveel praten maar vooral fietsen”, aldus de Gorilla die zich opmaakt voor een rondje Veghel.

Rumsas heeft van de ploeg een vrijbrief gekregen om zijn eigen plan te maken. Samen met zijn trainer heeft hij het seizoen ingedeeld zonder de clubdoelstelling daarin mee te nemen. “Ik heb aan het begin duidelijk gemaakt dat ik mezelf niet op 3 doelen kan toeleggen. Het is het één of het ander maar ik kan mijzelf niet op alle fronten laten gelden. Ik heb 2 piekmomenten in het seizoen en als ik dan ook nog veel loze kilometers ga maken gaat dit ten koste van mijn pieken in het seizoen, verteld Rumas.

Tot slot geeft Edje te kennen zich niet zo druk te maken. “Op het einde van het seizoen worden de prijzen verdeeld en je weet nooit hoe een koe een haas vangt. Er kunnen nog verrassingen opduiken de komende tijd. Ik maak me echt geen zorgen. Wat een fantastische ploeg is dit toch”, aldus Edje vanaf één van zijn vele Beijnenpaadjes.

Hoe het gaat afgelopen dat is nog onbekend. Dat de komende tijd onze manschappen weer veelal het ruime sop gaan kiezen is een zekerheid!