BEULEN OOK MET 3 MAN IJZERSTERK IN ADVITRONICS TOUR.

BEULEN OOK MET 3 MAN IJZERSTERK IN ADVITRONICS TOUR.

Waar eigenlijk de maandelijkse Teamride gepland staat op de 1e zondag van de maand. Moest TWB ook aan zijn sponsorverplichtingen voldoen. In Grave stond de Advitronics tour op het programma. Er moesten volgens de reglementen minimaal 3 renners per ploeg afgevaardigd worden. Er gold een maximum van 9 renners. Hierover was in de ploeg de nodige commotie ontstaan, dit werd echter snel in de kiem gesmoord door de ploegleiding. We zetten de 3 sterkste renners in zodat zij tegen de overmacht van andere ploegen kunnen opboksen. Aldus Ploegleider RvR. De uitverkorenen waren good old The Bear, kilometervreter en voor het betere sleurwerk inzetbare Eckie en om het drietal compleet te maken zijn kompaan The Gorilla die aan de meet over de sterkste sprint beschikt. Dit laatste heeft hij dit seizoen al meermaals laten zien.

Om 7.00 uur werd er vertrokken richting Grave alwaar na zo’n 30 kilometer werd ingeschreven voor de tocht over 100km door het Duitse landschap en de heuvels om en nabij Groesbeek. Na een gebruikelijke sanitaire stop van onze Gorilla begon dit TWB trio aan een zeer sterk optreden zou later blijken. Al snel werden enkele eerder gestarte ploegen opgeraapt ondanks een stevige oostenwind die vrij spel had in het mooie landschap van Kleve. Kopwerk werd door een ieder niet geschuwd, er leek een pact gesloten te worden met een ploeg uit het nabijgelegen plaatsje Zeeland. Daar reden echter enkele haantjes die hier niet aan mee wensten te werken. Zij sloopten met een ongenadig hard tempo hun eigen 8-tal. Het TWB trio bleef echter netjes ronddraaien en snel werden deze haantjes uit het wiel gereden omdat zij op hun minder getalenteerde renners moesten wachten.

De route was perfect uitgezet en na enkele ‘lopers’ in Duitsland te hebben overwonnen werd er weer koers gezet richting Hollandse bodem. Nu kwam het windje lekker in de rug van onze Klasbakken en het tempo werd lekker opgeschroefd naar zo’n 40a 43 km per uur. De Gorilla nog in zich nu steeds onrustiger te voelen. Al snel kwam The Bear om hem middels opbeurende woorden tot kalmte te manen en te blijven wachten tot de laatste kilometers. Het had niet veel gescheeld of deze laatste kilometers zouden de Beulen nog tijdverlies opleveren. Eckie ging in een bocht met wat grind aan het driften maar herstelde zich wonderbaarlijk snel. Eckie: ik train niet voor niks wekelijks op de mountainbike en zo komt het dat ik de fiets weer snel onder controle had. De laatste kilometers werden nog diverse ploegen op achterstand gezet en in de laatste 3 kilometer werd het tempo nogmaals op geschroefd door The Bear en Eckie. Dat De Gorilla het dan ook afmaakt in de sprint maakt ons werk ook ontzettend eervol aldus The Bear. Al met al een uitstekende zondag voor TWB. Een gezellige Teamride voor de renners die wat in tijdnood zaten deze zondag en winst voor de Gorila in de ADVITRONICS TOUR.